Ресторанний сервіс
Майстер ресторанного обслуговування – комплексна професія, яка синтезує у собі обов’язки офіціанта, бармена, кухаря, адміністратора.
Професія творча, комплексна, сучасна і перспективна в ресторанному бізнесі. Майстри стають фахівцями, які вміло обслуговують гостей та іноземних туристів на підприємствах ресторанного господарства.
Професія офіціанта є однією із стародавніх .
Святкування знаменних дат, подій, весілля тощо, передбачає спілкування за урочистим столом, яке не можливо без офіціантів.
Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання їжі – саме до цього має безпосереднє відношення офіціант.
Сьогодні жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта.