-
Машиніст тістообробних машин 3 -го розряду
Знає:
- технологічні процеси приготування та вистоювання тіста для виготовлення хліба, булочних, бубличних та сухарних виробів;
- вимоги до якості тіста, маси і форми виробів;
- вплив якості тіста на масу виробів та на роботу механізмів;
- будову, принципи роботи та правила експлуатації устаткування;
- обслуговує ділильні, формувальні, заокруглювальні, тістообробні агрегати;
- регулює надходження тіста у приймальний пристрій машини;
- перевіряє якість і масу шматків тіста.
-
Кондитер 3-го розряду
Знає:
- асортимент, рецептури і технологію виготовлення тортів, тістечок, хлібобулочних виробів масового попиту;
- технологію виготовлення різних видів тіста, кремів, начинок, фаршів;
- принцип оздоблювання виробів помадкою, кремом, шоколадом;
- визначення готовності тістових заготовок, випікання, виймання їх та охолодження.
-
Продавець продовольчих товарів 4-го розряду
Знає:
- асортимент, класифікацію, споживну цінність, показники якості та вимоги до якості продовольчих товарів;
- умови приймання товарів, перевірки цілісності пакування товарів;
- готує робоче місце до роботи (встановлює, перевіряє справність ваговимірювальних приладів, виробничого інвентарю, інструментів);
- консультує покупців про властивості та цінність товарів;
- підраховує вартість покупки, перевіряє чек та видає покупку, а також здає гроші у встановленому порядку.
-
Кухар 4-го розряду
Знає:
- рецептури, технологію приготування, вимоги до якості, правила роздачі, терміни та умови зберігання страв;
- прийоми, способи та послідовність виконання теплової обробки продуктів;
- правила використання та призначення виробничого інвентарю, інструменту, посуду;
- санітарні правила для підприємств харчування охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни;
- готує страви та кулінарні вироби, варить, смажить, запікає страви;
- формує та панірує напівфабрикати;
- проводить процес первинної та кулінарної обробки харчових продуктів.
-
Майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду
- організовує робочі місця в залі;
- готує посуд, прибори, інвентар та столову білизну до роботи;
- організовує місце для проведення декантування, траншування, фламбування;
- складає меню, приймає відвідувачів та замовлення, організовує обслуговування відвідувачів в залі та за барною стійкою;
- проводить розрахунок з відвідувачами, веде облікову документацію (товарно – касову книгу, книгу обліку розрахункових операцій);
- здійснює перевірку якості страв, перевіряє вихід порцій, справність обладнання та забезпечення належних умов праці.
-
Оператор лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду
- організовує технологічний процес механізованих ліній миття, розливу, розфасовки, комплектування, зберігання, приймання та упакування різних видів готової харчової продукції і виробів;
- здійснює контроль за дотриманням норм витрат сировини і матеріалів;
- виявляє та усуває причини, які виникають прогрішення якості продукції, перевищення норм витрат сировини та матеріалів, зниження продуктивності ліній, несправностей в роботі механізмів;
- веде облік основної сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції.
-
Бармен 4-го розряду
- обслуговує споживачів (пропонує, реалізовує готові до споживання страви, закуски, кондитерські вироби, безалкогольні, слабоалкогольні напої);
- складає заявки та отримує напої, кулінарну продукцію;
- оформляє вітрини та барну стійку;
- веде необхідну документацію, складає та здає товарні звіти.
-
Офіціант 4-го розряду
- зустрічає, розсаджує гостей у ресторані та кафе;
- знайомить їх з меню;
- приймає замовлення від гостей, оформляє його;
- надає гостеві допомогу у виборі страв та напоїв, проводити розрахунок;
- підготовляє торговий зал і сервірує столи для обслуговування.
-
Пекар 3-го розряду
Знає:
- процес випікання хлібобулочних та борошняно – кондитерських виробів;
- укладання тістовіх заготовок;
- принцип змащування тістових заготовок хліба, батонів, булок, укладання виробів на лотки, вагонетки;
- відбраковування готових виробів;
- транспортування вагонетки з готовою продукцією, подавання порожніх вагонеток для завантаження.
-
Тістороб 3-го розряду
Знає:
- технологічний процес приготування опари тіста, заквасок на тістомісильних машинах періодичної дії;
- методи розрахунку тривалості режиму приготування тіста;
- будову, принцип роботи устаткування;
- правила дозування необхідної сировини;
- методи визначення готовності опари і тіста, ґатунки борошна та основних компонентів;
- органолептичні методи оцінки якості сировини та тіста.
Call Now Button