Субота 27 Липня 2024

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "Черкаське вище професійне училище"

ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ - ЗАПОРУКА ЕКОНОМІЧНОГО БЛАГОПОЛУЧЧЯ

Професії

  • Офіціант 4-го розряду

    Офіціант 4-го розряду

    - зустрічає, розсаджує гостей у ресторані та кафе;
    - знайомить їх з меню;
    - приймає замовлення від гостей, оформляє його;
    - надає гостеві допомогу у виборі страв та напоїв, проводити розрахунок;
    - підготовляє торговий зал і сервірує столи для обслуговування.

  • Пекар 3-го розряду

    Пекар 3-го розряду

    Знає:
    - процес випікання хлібобулочних та борошняно – кондитерських виробів;
    - укладання тістовіх заготовок;
    - принцип змащування тістових заготовок хліба, батонів, булок, укладання виробів на лотки, вагонетки;
    - відбраковування готових виробів;
    - транспортування вагонетки з готовою продукцією, подавання порожніх вагонеток для завантаження.

  • Кондитер 3-го розряду

    Кондитер 3-го розряду

    Знає:
    - асортимент, рецептури і технологію виготовлення тортів, тістечок, хлібобулочних виробів масового попиту;
    - технологію виготовлення різних видів тіста, кремів, начинок, фаршів;
    - принцип оздоблювання виробів помадкою, кремом, шоколадом;
    - визначення готовності тістових заготовок, випікання, виймання їх та охолодження.

  • Продавець продовольчих  товарів 4-го розряду

    Продавець продовольчих товарів 4-го розряду

    Знає:
    - асортимент, класифікацію, споживну цінність, показники якості та вимоги до якості продовольчих  товарів;
    - умови приймання товарів, перевірки цілісності пакування товарів;
    - готує робоче місце до роботи (встановлює, перевіряє справність ваговимірювальних приладів, виробничого інвентарю, інструментів);
    - консультує покупців про властивості та цінність товарів;
    - підраховує вартість покупки, перевіряє чек та видає покупку, а також здає гроші у встановленому порядку.

  • Кухар 4-го розряду

    Кухар 4-го розряду

    Знає:
    - рецептури, технологію приготування, вимоги до якості, правила роздачі, терміни та умови зберігання страв;
    - прийоми, способи та послідовність виконання теплової обробки продуктів;
    - правила використання та призначення виробничого інвентарю, інструменту, посуду;
    - санітарні правила для підприємств харчування охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни;
    - готує страви та кулінарні вироби, варить, смажить, запікає страви;
    - формує та панірує напівфабрикати;
    - проводить процес первинної та кулінарної обробки харчових продуктів.

  • Майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду

    Майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду

    - організовує робочі місця в залі;
    - готує посуд, прибори, інвентар та столову білизну до роботи;
    - організовує місце для проведення декантування, траншування, фламбування;
    - складає меню, приймає відвідувачів та замовлення, організовує обслуговування відвідувачів в залі та за барною стійкою;
    - проводить розрахунок з відвідувачами, веде облікову документацію (товарно – касову книгу, книгу обліку розрахункових операцій);
    - здійснює перевірку якості страв, перевіряє вихід порцій, справність обладнання та забезпечення належних умов праці.

  • Бармен 4-го розряду

    Бармен 4-го розряду

    - обслуговує споживачів (пропонує, реалізовує готові до споживання страви, закуски, кондитерські вироби, безалкогольні, слабоалкогольні напої);
    - складає заявки та отримує напої, кулінарну продукцію;
    - оформляє вітрини та барну стійку;
    - веде необхідну документацію, складає та здає товарні звіти.

  • 1
Call Now Button