З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України За Указом Президента України № 17/2016 від 22 січня 2016 року – 2017 рік проголошено «Роком Української революції 1917-1921рр.»
Читати далі
24 травня учні групи № 8 з класним керівником Грицаченко Т.А. та викладачами історії Москвітіною Г.В., Гураль Є.В. відвідали обласну бібліотеку для юнацтва імені В.Симоненка, де відбулась зустріч з науковим співробітником обласного краєзнавчого музею. В ході зустрічі учні дізнавались про буремні події тих років. У період 1917-1921 років Україна пережила різні форми національної державності (УНР, Українська держава, ЗУНР), але державну незалежність втримати не змогла.
Українські етнічні території були розділені між СРСР, Польською Республікою, Королівством Румунія та Чехословацькою Республікою. Таким чином, Українська національно-демократична революція зазнала поразки.
Ця поразка була наслідком незгуртованості політичної еліти, незавершеності процесу формування нації, відмінностей між національними та соціальними завданнями визвольного руху, його обумовленості зовнішніми політичними й насамперед військовими факторами. Однак, не досягши своєї мети, Українська революція започаткувала процес формування модерної політичної нації та відродила традицію української державності.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС.
Читати далі
Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р., яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. Це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи
Учні та працівники училища приєдналися до святкування Дня Європи.
В читальному залі бібліотеки організована книжково-ілюстраційна виставка на тему: “Європа – наш спільний дім”.
В групах проведені виховні години : “Європейський шлях України”.
«Година з Європою: європейська кухня», -таку віртуальну інформаційну подорож здійснили першокурсники, що навчаються за професію «Кухар; оператор лінії у виробництві харчової продукції» з викладачем спецдисциплін Булатецькою Л.В.
Ознайомилися з загальною характеристикою європейської кухні, а також з особливостями французької, болгарської, італійської, грецької, польської кухонь. Особливо зацікавлено обговорювали українську кухню – створювали «ТОП – 10 найпопулярніших українських страв».
23 травня учні групи № 8 здавали перевірні роботи. Майстер в/н групи № 8 Лисинчук Н.В. підвела підсумки виробничого навчання з професії «кухар 3 розряду». Учні продемонстрували уміння готувати страви з овочів, м’яса та риби. Хоча страви були не складного приготування, кожен учень намагався зробити подачу страви сучасною. Бажаємо учням пройти успішно практику на підприємствах міста.
Читати далі
19 травня учні групи № 12 здавали перевірні роботи з професії «Офіціант 3 розряду». Першокурсники продемонстрували свої знання та вміння по підготовці торгового залу до обслуговування, полірування посуду, приборів, сервірування столів, подавання закусок, страв, напоїв різними способами. Відмінні навички з демонстрації та наливання вин показала Анучіна Аліна, чудово справилась з подачею страв в обнесення Коваленко Інна, а Красняк Ольга – з подачею страв за допомогою приставного стола.
Читати далі
Гарні знання по призначенню посуду, його об’єму, відрізним особливостям продемонструвала Бузько Влада, красиво з дотриманням всіх вимог засервірували столи Ганжук Крістіна та Генча Альона. Елегантно та технічно рухалась по залу з підносом Джікія Аліна. Бездоганно показали прийоми техніки сервірування столу приборами, тарілками, склом Ясько Тетяна та Волоснікова Тетяна.
Бажаємо учням успішної практики на підприємствах міста.
19 травня відкритий урок з виробничого навчання провела майстер в/н Коломійчук Н.Г. та учні І курсу, які навчаються за професією «Виробник м’ясних напівфабрикатів». Під час уроку учні проводили збирання робочих вузлів вовчка : живильний та різальний механізми, опановували робочі прийоми з обслуговування вовчка, проводили дослідження чинників, які впливають на якість подрібнення м’яса. Колеги високо оцінили методи проведення уроку, комплексно-методичне забезпечення, міжпредметний зв’язок, наголосили на актуальності використання регіонального компоненту.
Читати далі
Call Now Button